Oppskrifter

Minestrone suppe med speltgryn og linser
Minestra di farro e lenticchie


Ingredienser til fire personer:

150 gr spelt gryn
200 gr linser
Extra virgin olivenolje
2 - 3 fedd hvitløk
½ løk
chili
150 – 200 gr pancetta
6 cherry tomater
1 liter vann
salt

 

Denne oppskriften kommer fra våre venner i Bolsena og er spesiell for Alta Tuscia regionen.
Skjær pancetta i terninger og finhakk løken. Ha olivenolje, cherry tomater, hvitløk, løk, chili samt pancetta i en kjele , varm det opp og la det stå og småkoke ca. 5 minutter. Tilsett så spelt gryn og linser og la det koke sammen med blandingen i et par minutter for å få en ekstra god smak. Tilsett så vannet og la det koke i 30 minutter. Smakes til med salt. Mer vann kan tilsettes etter hvert dersom man ønsker det.
Serveres med bruschetta (brødskiver stekt i ovnen med olivenolje over) Rasp over skiven med et hvitløksfedd.

Buon appetito !

 

Risotto med soltørkede tomater

Til 4 porsjoner trenger man:

300 g Arborioris (fInneshos via italia)
2 ss Olivenolje (fInnes hos via italia)
1 Sjalottløk
1 dl Tørr italiensk hvitvin
150g soltørkede tomater (fInnes hos via italia)
8 dl Grønnsak-/ kyllingkraft
50 g Parmesan (fInnes hos via italia)
2 ss Smør
Salt og pepper

*Kok opp kraft og hold den varm.
*Rens og finhakk sjalottløk.
*Ha olivenolje i en kjele og stek løken på middels varme et par minutter, uten at den brunes.
*Hell i risen og stek den et par minutter under omrøring.
*Skru opp varmen, slå over vinen og kok til den er så godt som borte.
*Hell deretter rundt en desiliter av den varme kraften og la den
koke inn – RØR HELE TIDEN.
*Spe videre med kraft, litt om gangen til risen begynner å bli al dente, med litt tyggemotstand i kjernen.
*Rør deretter inn hakket soltørkede tomater.
*rør inn smør og revet parmesan.
*Smak til med salt og pepper.

 

Fersk tagliatelle med gorgonzola, valnøtter og pærebiter

Til 4 porsjoner trenger man:

400 g Fersk tagliatelle (finnes hos Via Italia)
100 g Gorgonzola (finnes hos Via Italia)
1.5 dl Fløte
1 pære
50 g valnøtter
Salt og pepper

 

*Smelt gorgonzola i vannbaD og tilsett fløte.
* Kok tagliatelle al dente (CA 3 min).
* Skjær pære og valnøtter i passende biter.
* Rør tagliatelle inn i sausen, fordel i porsjonstallerkener, tilsett valnøtter og pærebiter og server.
* Smak til med salt og pepper (hvis det trengs).

 

Risotto med steinsopp

Til 6 porsjoner trenger man:

400 g Arborioris (fInnes hos via italia)
2 ss Olivenolje (finnes hos via italia)
1 Sjalottløk
2 Hvitløkfedd
1 dl Tørr italiensk hvitvin
100g Tørket sopp (fInnes hos via italia)
8 dl Grønnsak-/ kyllingkraft
0.5 ss Sitronsaft
50 g Parmesan (fInnes hos via italia)
2 ss Smør
Salt og pepper

*Legg den tørkede soppen i en liten bolle og slå varmt vann over. La deT stå og trekke ca 10 min.
*Ta ut soppen og klem væsken ut i bollen. Ta vare på væsken.
*Kok opp kraft og hold den varm, slå soppvæsken over.
*Rens og finhakk sjalottløk. Knus og finhakk hvitløk.
*Ha olivenolje i en kjele og stek løken på middels varme et par minutter, uten at den brunes.
*Ha i hvitløken og stek videre ett minutts tid.
*Hell i risen og stek den et par minutter under omrøring.
*Skru opp varmen, slå over vinen og kok til den er så godt som borte.
*Hell deretter på rundt en desiliter av den varme kraften og la den koke inn - RØR  HELE TIDEN.
*Spe videre med kraft, litt om gangen til risen begynner å bli al dente, med litt tyggemotstand i kjernen.
*Rør deretter inn den tørkede soppen, grovhakket hvis de er store.
*Ha i friskpresset sitronsaft, rør inn smør og revet parmesan.
*Smak til med salt og pepper.

 

Tiramisù di Giulia

2 pakker ladyfingers (finnes hos Via Italia)

500 gr mascarpone
4 eggeplommer
120 gr sukker
kakao til å strø over
espresso; ferdig laget kaffe til å dyppe kjeksen i
rom, konjakk eller amaretto kan has  i espressoen

 

*Bland eggeplommer med sukker og pisk til det blir luftig, tilsett mascarpone og rør TIL RØREN BLIR glatt.
*Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen, evt. iblandet rom, konjakk eller amaretto (pass på så de ikke blir for bløte) og legg de i bunnen av en form.
*Legg et lag med krem.
*Legg et nytt lag med kjeks og avslutt med et lag krem.
*Dryss kakao eller revet sjokolade på toppen og avkjøl ca 1 time før servering. KAN GODT LAGES DAGEN FØR KAKEN SKAL SERVERES.