RIS

Risprodukter fra Il Fornaio

 

Risotto med artiskokk

Risotto med steinsopp

Arborioris

Brun fullkornsris - Brun fullkornsris er en upolert ris og derfor ris i dens mest naturlige form. Under fremstillingsprosessen fjernes kun den ytterste del av skallet. Den brune fullkornsrisen har en mer karakteristisk smak enn alminnelig hvit ris og passer spesielt godt sammen med grønnsaker, krydderurter og sauser.

Rød fullkornsris -  Rød fullkornsris gror i leirejord og den dekorative røde fargen får risen fra soppen "Monascus Purpureus". Risen har en fin aromatisk lukt og en fast kjerne. Under fremstillingsprosessen fjernes kun den ytterste del av skallet. Risen  har et høyere innhold av kostfibre enn tradisjonelle fullkornsris: 4,5 gr pr. 100 gram. Risens faste kjerne egner seg fortrinnsvis til å bli blandet med grønnsaker og marinader .

Sort fullkornsris - Sort fullkornsris dyrkes i spesielle områder i Podalen og risen er veldig aromatiske i duft og smak. Den karakteristiske sorte fargen får risen fra et naturligt pigment i jorden. Under fremstillingsprosessen fjernes kun den ytterste del af skallet. Risen har et høyere innhold av kostfibre enn tradisjonelle fullkornsris – 5 gr pr. 100 gram. Kok risen i ca. 40 minutter og opplev en forførende duft av sandeltre og nybagt brød.